Gratis Voetencheck

Door een gratis voetencheck kan men op een laagdrempelige wijze kennis maken met het werk van een pedicure en goede voetverzorging. Bij veel ProVoet-pedicures kunt u gebruik maken van een gratis voetencheck. Dit is uiteraard geen complete behandeling, maar tijdens een korte voetencheck (op afspraak) wordt de conditie van uw voeten bekeken en krijgt u advies. Welk beroep u ook heeft, waarschijnlijk worden uw voeten daarbij intensief gebruikt. Uw voeten verdienen daarom aandacht en zorg zodat zij u kunnen blijven brengen waar u zijn wilt. Uiteraard kan ik als uw ProVoet-pedicure u helpen bij klachten en u van advies voorzien, maar ook voor een ontspannende, verzorgende behandeling bent u bij mij aan het juiste adres.

Gratis schoenen advies

Schoenen zijn de belangrijkste oorzaak voor voetproblemen aan uw voeten Als pedicure kan ik een digitale scan van uw voeten maken. Deze vertelt iets over de lengtemaat, breedtemaat, drukpunten, standsafwijkingen en voettype. Ook kan ik uw schoenen beoordelen op deze verschillende punten en u voorzien van advies.


Vilttechniek

Vilttechniek wordt toegepast bij druklocaties op de voet ter ontlasting. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk, na een behandeling, tot rust kan komen.

Orthesiologie

Orthesiologie is het maken van een een op maat gemaakt siliconen hulpstukje die verlichting geeft aan het drukpunt op uw voet, b.v. een likdoorn tussen 2 tenen die maar telkens terugkomt. Klachten die behandeld kunnen worden m.b.v. een orthese zijn o.a. : likdoorns, hallux valgus (scheve teen), weke likdoorns tussen de tenen, hamertenen, klauwtenen en ruitertenen.

Nagelregulatie

Meest voorkomende probleem is de ingroeiende nagel. Met nagel beugeltechniek worden de nagelwallen vrij gelegd zodat de nagel vrij kan groeien, dit geld ook voor de krulnagel

Nagelreparatie voor voeten

Met nagelreparatie breng je de nagel met behulp van bijvoorbeeld een gel of acryl terug in de oorspronkelijke vorm. Dit kan noodzakelijk zijn na een nageltrauma. De nagel is dan bijvoorbeeld door stoten afgebroken of door een schimmelinfectie aangetast. Door middel van gel/acryl kan een afgebroken of aangetaste nagel weer in de vorm komen die de nagel behoort te hebben. Hiermee kunnen veel problemen, zoals een stootnagel, voorkomen worden.

Voorbeelden van nagelproblemen die hiermee behandeld kunnen worden zijn;
De gespleten nagel, broze/splijtende nagels, (ook voor heren!), onontwikkelde nagelvormen, psoriasisnagel (brokkelig, putjesvorming,dystrofie): ook hier kan Pedicure Gorredijk met gel een mooie nieuwe nagel modelleren en de traumanagel; deze stompnagel (vaak bij voetballers) zijn heel goed met gel te bewerken. De gel bevordert bovendien de groeivorming

Workshops

Speciaal voor pedicure’s, nagelstylisten en andere geïnteresseerden organiseert Pedicure Gorredijk ook workshops met verschillende thema’s. In groepsverband van minimaal 4 personen kunnen er dan nieuwe of speciale technieken geïnstrueerd. Er kan daarna ook direct met de techniek of het materiaal worden geoefend. Op Facebook en/of Twitter worden de workshops bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich nu ook al per mail aanmelden om in de mailinglijst te worden opgenomen.